Hoppa till innehåll

Rådgivning vid förrättning

Har du frågor om en förrättning som Lantmäteriet inte kan svara på?

Vi hjälper dig med förberedelse och rådgivning vid förrättning

När du ska göra ändringar av din fastighet behöver du ta kontakt med Lantmäteriet och ansöka om en lantmäteriförrättning. Det krävs vid bildande av ny fastighet, ändring av befintlig eller vid upprättande och ändring av gemensamma anläggningar eller rättigheter. Med rådgivning inför och under förrättningen ökar du dina chanser att uppnå önskat resultat. 

Hög timkostnad

Lantmäteriet har en taxa på upp till 1800 kr/tim och en förrättning kan snabbt bli dyr. För att minimera kostnaderna är det viktigt att ha rätt material tillgängligt vid rätt tidpunkt. Du kommer till exempel att behöva redovisa överenskommelser med andra fastighetsägare, kartor och utredningar på handläggarens begäran. Genom att skicka in kompletteringar av hög kvalitet i rätt tid besparar du Lantmäteriet en mängd arbetstimmar som annars hade landat på din faktura. Med rätt rådgivning har du bättre förutsättningar att förutse vilka handlingar som ska in vid vilken tidpunkt. 

Tidsåtgång

En förrättning, beroende på omfattning kan ta från ett par månader till flera år. Genom att hela tiden ligga steget före hålls handläggningstiden så kort som möjligt. En vanlig orsak till att förrättningen drar ut på tiden är att grannar och sakägare inte är helt överens eller att gränser behöver utredas.  

Ta hjälp av en rådgivare som står på din sida

Lantmäteriet har begränsade möjligheter att ge råd inför och under pågående förrättning. Därför kan det vara en god idé att ha någon att bolla olika alternativ och lösningar med. Att vara förberedd på att ombestyra samtal mellan grannar och andra sakägare kan vara bra för att hålla förrättningsprocessen så kort som möjligt.  

Optimera förrättningsprocessen

På Boeno Sverige har vi sedan 2015 drivit igenom snart 100 förrättningar. Med vår expertis och erfarenhet kan vi ge dig som står inför eller redan har påbörjat en förrättning möjligheten att driva igenom en optimal och kostnadseffektiv förrättningsprocess tillsammans med oss. Vi kan ge dig rådgivning inför och under förrättningen eller driva hela processen åt dig. 

Du får: 

Expertis och erfarenhet 
Spara tid och pengar 
En skräddarsydd lösning för dig och ditt unika fall

Få en skräddarsydd offert och handlingsplan

Boeno Sverige erbjuder stöd och rådgivning inför såväl som under en förrättning. Vi ökar genomförbarheten genom att förbereda bra underlag och kontinuerligt följa förrättningsprocessen å dina vägnar. Hör av dig till oss för att diskutera exakt vad du behöver hjälp med så ger vi dig en skräddarsydd offert och handlingsplan för just ditt unika ärende. 
Rådgivare studerar förrättningskarta

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Lär dig mer.

Genom att använda denna webbplats accepterar du användning av cookies.